Η χωριστή ταξινόμηση της μεγάλης ποικιλίας ρατσών τύπου Μαστίφ που υπάρχει, μπορεί να φαίνεται αδικαιολόγητη σε μερικούς ανθρώπους: η διαφορά ανάμεσα στο αγγλικό Μπουλμαστίφ και το γαλλικό Σκυλί του Μπορντό, για παράδειγμα, μπορεί να είναι φανερή σε εκείνους που έχουν εκπαιδευμένο μάτι, αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο οι δυο ράτσες πιθανόν να φαίνεται ότι είναι όμοιες.
Το Σκυλί του Μπορντό ήταν συγκριτικά σπάνιο, ακόμα και στην πατρίδα του. Θεωρείται ότι είναι μάλλον κακόκεφο και με δύσθυμο ταμπεραμέντο, αρκετά βαρύ, χοντροφτιαγμένο, με μεγάλο και φαρδύ κεφάλι και με περήφανη έκφραση.
Η μύτη του Dogue de Bordeaux είναι συνήθως ανοιχτόχρωμη αλλά μπορεί να είναι πιο σκo;yρα σε σκύλους με καφέ μάσκα. Τα μάτια του είναι μεγάλα, σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους αλλά δεν προεξέχουν ποτέ. Η ουρά κρατιέται χαμηλά εκτός αν το σκυλί είναι σε δράση οπότε κρατιέται σε ευθεία με την πλάτη. Το τρίχωμα του είναι κοντό και λείο.
Τα πιο επιθυμητά χρώματα είναι φυσικό μαονιού και χρυσό. Το ύψος στο ακρώμιο ποικίλλει από 579 – 654 χιλιοστά με τα θηλυκά να είναι αναλογικά πιο κοντά. Το βάρος του μπορεί να φτάσει και τα 50 κιλά.