ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι δραστηριότητες του σκύλου σας είναι πολύ σημαντικές. Προτετοιμάζουμε το κουτάβι για την εύκολη μετάβαση του στην παντοτινή του οικογένεια μέσα από δραστηριότητες που ενισχύουν τον ψυχικό και σωματικό του κόσμο. 

Μετέπειτα σας καθοδηγούμε για το τι πρέπει να κάνετε όταν παραλάβετε τον σκύλο σας.

Εκτός από το καθημερινό παιχνίδι και τις αγκαλιές, μπορείτε να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο στον σκύλο σας σε κοινές δραστηριότητες, που θα ενισχύσουν τη σχέση σας και θα σας κάνουν να διασκεδάσετε μαζί του!

 • Τρέξτε παρέα με τον σκύλο σας Αν είστε και οι δύο ‘’αθλητικοί τύποι’’ μπορείτε να απολαύσετε μαζί με τον σκύλο σας την καθημερινή σας προπόνηση. Το “canicross” είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα σε όλη τη Ευρώπη, κατά το οποίο ο ιδιοκτήτης του σκύλου προπονείται μαζί με τον σκύλο του. Στο “canicross” ο σκύλος φοράει μία ζώνη ασφαλείας που έχει έναν ελαστικό ιμάντα που συνδέεται με εσάς ώστε να μπορεί να τρέχει δίπλα σας.
 • Παίξτε μπάλα! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να παίζετε μπάλα με τον σκύλο σας, που είναι πιο προχωρημένοι από το να του πετάτε απλά την μπάλα και αυτός να σας την επιστρέφει. Κάποιοι αποτελούν πρόκληση για τους σκύλους, σε συνάρτηση βέβαια πάντα με τη φυλή στην οποία ανήκουν και τον βαθμό κοινωνικοποίησής τους. Σαφώς, χρειάζεται χρόνος για να εξασκηθείτε με τον σκύλο σας.Μία διαδεδομένη και επίσημα αναγνωρισμένη δραστηριότητα είναι το παιχνίδι “flyball” στο οποίο οι σκύλοι συναγωνίζονται σε αγώνες ταχύτητας μετ’ εμποδίων, κυνηγώντας ένα μπαλάκι του τένις που εκτοξεύεται από μία συσκευή ύστερα από την πίεση που της ασκούν. Οι σκύλοι πρέπει να πιάσουν τα μπαλάκια και ξεπερνώντας τα εμπόδια, να τα επιστρέψουν στον χειριστή τους στην αφετηρία. Το συγκεκριμένο άθλημα βοηθά στη βελτίωση της ταχύτητας, της πειθαρχίας και στην άμεση ανταπόκριση σε  εντολές. Ταιριάζει ιδιαίτερα σε ράτσες κυνηγετικών και ποιμενικών σκύλων.

  Μία επιπλέον δημοφιλής δραστηριότητα είναι τα παιχνίδια ταχύτητας και ευκινησίας, στα οποία ο ιδιοκτήτης οδηγεί τον σκύλο ώστε να περάσει μία σειρά εμποδίων σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρόνο (“agility games”) και με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Αυτή η δραστηριότητα είναι ιδανική για την ενίσχυση του δεσμού μεταξύ του ιδιοκτήτη και του σκύλου του.

 • Χορέψτε με τον σκύλο σας Ένα ανερχόμενο σε δημοτικότητα άθλημα που αποκτά ολοένα και περισσότερους νέους οπαδούς είναι το “Dog Dancing”. Το συγκεκριμένο άθλημα απαιτεί ιδιαίτερη πειθαρχία και εξάσκηση, ώστε να επιτευχθεί η ρυθμική κίνηση σκύλου και ιδιοκτήτη. Κάποιες χορογραφίες είναι εξαιρετικά πολύπλοκες και προσφέρουν ένα εντυπωσιακό show.

Μερικές απο τις δραστηριότητες που αγαπούν οι σκύλοι

 • Τρέξιμο
 • Μπάλα
 • Χορός
 • Άλματα
 • Ισορροπία
 • Στροφές γύρω από αντικείμενα